Search
  • nkaifkwebsite

NKA–IFK NEDERLAND OP HET WK TE ROEMENIË


Het WK kyokushin karate werd gehouden op 27 en 28 mei in Sibiu ,Roemenie.

Georganiseerd door de IFK met ruim 400 deelnemers uit 34 landen.

Op donderdag is de NKA-IFK selectie afgereisd en op vrijdagmorgen werd er verzameld voor de weging en medical check. Na deze keuring snel terug naar het hotel voor een training en daarna was er een rust pauze ingelast en werd de loting bekend gemaakt.

Zaterdag vechten voor -18 tot aan de finales, -21 tot aan de halve finales, zo ook voor de volwassenen.

Het was een zeer lange en warme dag!

3 vechters van Sushiho

Remco Koolhaas had dezelfde tegenstander als in Barcelona en verloor helaas de eerste ronde.

We gaan er meer voor trainen!

Ferry Wortman had een voorronde, eerder was hij ingedeeld in -18 maar in de late avond op vrijdag hersteld en ging hij ipv iemand die er niet was in de-21 categorie. Super goed gevochten, gewonnen en door na de 2e ronde en heel eerlijk je had op zondag moeten staan, jammer dat er gebruik/misbruik wordt gemaakt van situaties en je het nadeel krijgt! Je stond duidelijk voor!!

Heel frustrerend maar heel eerlijk, jij komt er wel. Net 18 en zo een prestatie neerzetten....en gaaf de uitnodiging die je gekregen hebt en we gaan ervoor! Is niet zomaar....en over 4 jaar in volwassenen sta jij op het podium!

Damian Pronk zijn laatste grote toernooi als 17-jarige. Ook net als Ferry 2 jaar voor getraind en vooruit gezien goede kansen. Echter het moet eruit komen en ook alles in het voordeel zijn. Het traject was niet makkelijk maar wij lieten ons niet uit het veld slaan en deden wat voor ons "het beste" was. Damian je hebt alles gegeven en echt de "knop" omgezet tijdens het gevecht, gaaf te zien hoe je je ontwikkeld en dit gaat wat worden in de toekomst! Je bent gewoon wereld kampioen!!!

Gefeliciteerd en gaan er de komende jaren van genieten.

Van Bushido Dojo deed Kelvin Tienstra mee. Er waren 39 deelnemers in de middengewichtsklasse en Kelvin was vrijgeloot voor de 1e voorronde. In de volgende ronde trof Kelvin de kampioen Rafael Rodriques uit Brazilië, een beweeglijke vechter en in de eerste ronde ontweek hij goed de knieën en trappen van Kelvin. In de tweede ronde was hij iets minder scherp en daar profiteerde Kelvin van met een inleidende knie die goed geplaatst was, hierdoor draaide hij weg en toen maakte Kelvin een mawashi geri op de lever en won met een ippon. Zijn volgende tegenstander was Tomaz Bodziach uit Polen. In eerste instantie gingen ze gelijk op maar ook deze tegenstander was niet bestand tegen het geweld van Kelvin en in de 3de ronde kozen de scheidsrechters dus voor Kelvin. Door deze overwinning zat hij bij de laatste acht, nu snel terug naar het hotel voor een hapje eten en voor de verzorging.

De volgende dag trof Kelvin Georgi Doychev uit Bulgarije, Kelvin begon goed aan zijn partij en bleef scoren op het lichaam van zijn tegenstander die bekend staat om zijn hoge schoppen, Kelvin hield zijn verdediging hoog maar kwam hierdoor niet hellemaal in zijn spel. Kelvin probeerde te temporiseren maar dat lukte niet helemaal en bij de beslissing gaven de scheidsrechters de Bulgaar het voordeel. Op vlaggen verloren, jammer dat de scheidsrechters deze beslissing namen want met een beetje geluk had er iets meer voor Kelvin ingezeten. Jammer maar wel een geweldige prestatie om bij de laatste 8 van de wereld te horen.

Tamara Bindraban van Sportschool Da Graca zat in de Cadets -18 jaar klasse, ook zij heeft een mooi toernooi gevochten wat uiteindelijk resulteerde in een schitterende 2de plaats op dit WK. Gefeliciteerd!

Van Nintai Dojo deden Roel Noordman en Chelsea Kerklaan mee.

Roel was de eerste ronde vrij geloot en zijn tweede tegenstander gaf op, Chelsea`s laatste partij op zaterdag was tegen een russin die behoorlijk zwaarder was maar chelsea liet zich niet opzij zetten en knokte zich naar de kwartfinale , klasse! Beide hebben hun kwartfinale (Roel tegen een Rus en Chelsea tegen een Oosterijkse) op zondag helaas niet gewonnen, wel een hoop nieuwe ervaringen op gedaan!

Vanuit de NKA-IFK waren er 3 scheidsrechters aanwezig: Shihan Peter Fens (Bushido) , Sensei Peter Scheffers (Kazoku) en Senpai Sylvia v.d. Bijl (Sushiho)

Na een top weekend met de afsluitende sayonara party in het Hilton Hotel zijn we op maandag weer naar huis afgereisd. Een Big OSU voor alle deelnemers!

98 views

Recent Posts

See All

Let's Spread a smile of joy

Osu karateka's Op zaterdag 22 december houden wij binnen onze dojo een speciale dag. Een jeugdlid van Kazoku dojo is getroffen door leukemie en heeft hier de afgelopen maanden tal van zware chemo's vo

© 2017 by Annelieke van der Kleij

  • Grey Facebook Icon