Search
  • nkaifkwebsite

EK Armenië 2018


Europese kampioenschappen in Armenië.

Op donderdag 5 april vertrok de NKA selectie bestaande uit Kim van Eijk, Kelvin Tienstra en Roel Noordman met coach Stephano Blokland naar de Europese kampioenschappen in Yerevan, Armenië. Op vrijdag was de inschrijving en weging en op zaterdag ging het toernooi dan eindelijk van start.

Senpai Kim kwam uit in de dames lichtgewicht. Ze stond in de eerste ronde tegen Tatyana Gryadunova uit Kazakstan. Aan het eind van de partij had de Kazachstaanse net wat meer de overhand en verloor Kim op beslissing de partij.

Senpai Kelvin kwam uit in de heren middengewicht. Hij stond tegen een oude bekende, Blake Collins uit Engeland. Kelvin had 6 minuten lang de overhand maar steeds net niet genoeg vlaggen om de partij te winnen. Vlak voor het einde trapte hij op een blok waardoor hij net even weg trok en een wazari tegen kreeg. Helaas geen verder vervolg voor Kelvin in het toernooi.

Senpai Roel kwam uit in het heren superzwaargewicht. Hij stond in de eerste ronde tegen Marian Brandt uit Roemenië. Deze partij werdt door Roel na 30 seconden vroegtijdig gewonnen. In de kwartfinale stond hij tegen Stanislav Stepankov uit Rusland. Roel starte de partij goed en hij kwam goed door. Vlak voor het einde zette de Rus wat meer aan en wist hij door een struikel moment een wazari te scoren. Deze viel op het allerlaatste moment en hiermee was de partij dus gelijk ten einde.

Na het toernooi is er uiteraard nog genoten van het mooie land en lekkere weer.

105 views

Recent Posts

See All

Let's Spread a smile of joy

Osu karateka's Op zaterdag 22 december houden wij binnen onze dojo een speciale dag. Een jeugdlid van Kazoku dojo is getroffen door leukemie en heeft hier de afgelopen maanden tal van zware chemo's vo

© 2017 by Annelieke van der Kleij

  • Grey Facebook Icon