WEEKEND TINEO PAPENDAL 11 & 12 MAART

19.03.2017

 

Vanuit Duitsland, Belgie, Frankrijk, Spanje en Nederland waren er karatekas’s afgereisd om de Seminar van Sensei Tineo bij te wonen.  Op zaterdagmorgen  11 maart werden de gasten ontvangen in de lobby van Hotel Papendal. De karateka’s die beiden dagen  trainden verbleven in hotel.  Er was net als vorig jaar een keuze tussen het hele weekend meetrainen of  één van de dagen.

 

Na alle administratieve afhandelingen, formulieren en inchecken hotel werd het weekend om 10:00 uur geopend in één van de prachtige sporthallen op terrein van Papendal.

 

De trainingen bestaan uit blokken van twee uur en zijn gericht op kumite opgebouwd met doelgerichte lessen.  De lessen zijn toegankelijk voor  iedere  karateka die wat wil leren en of bijspijkeren op het gebied  van vechten.

 

De eerste dag,  zaterdag 11 maart, begon met een lekkere en voor sommige pittige warming-up.  Als snel werd duidelijk dat het een enorm leerzaam en pittig weekend ging worden. Alles wat Sensei Tineo deed werd zodanig opgebouwd dat het als een puzzel in elkaar paste, van de warming up tot en met het  einde van het trainingsblok wat steeds werd afgesloten met  kumite.

 

In  de warming-up werd er vanuit de basis technische combinaties toegelicht die men dan op elkaar uitgebreid kon oefenen. Vanuit deze basis werd op een duidelijke manier  steeds meer aan de technische handelingen toegevoegd, zodat steeds meer het plaatje van de combinatie duidelijk werd.

 

Het hele weekend stond dan ook in het teken van hoe je deze combinaties op moet bouwen en dit op een duidelijke manier  leert toe te passen.  De zaterdag begon om 10:00 uur en eindigde om 21:00 uur. Om vervolgens de zondag met frisse moed en veel plezier weer te beginnen om 10:00 uur. 

 

Voor ieder niveau karateka waren deze dagen enorm leerzaam. Veel mensen gaven dan ook aan veel geleerd te hebben en dat de uit te voeren technieken top werden opgebouwd zodat het voor iedereen aan te leren is. Daarnaast was het oh zo belangrijke sociale aspect die dagen er ook. We hebben met zijn allen hard getraind, maar ook enorm veel gelachen en bijgepraat met nieuwe en oude vrienden.

 

Wij willen namens Nintai dan ook iedereen bedanken die dit weekend aanwezig waren. Zonder jullie inzet zijn dit soort weekenden geen succes. 

 

Sensei Tineo super bedankt voor de enorme gave lessen!

 

Osu,

Dojo Nintai

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

© 2017 by Annelieke van der Kleij

  • Grey Facebook Icon