top of page

OVER ONS

De Nederlandse Karate Associatie (N.K.A.) is sinds 1962 de oudste Kyokushin Karate Organisatie van Nederland en Europa. De opzet van de Nederlandse Karate Associatie is het bieden van een omgeving waarin de hedendaagse beoefenaar van het Kyokushin karate zichzelf kan ontplooien en ontwikkelen met als doel het stimuleren en aanmoedigen van het hedendaagse kyokushin karate. Kyokushin karate is één van de grootste “full contact”  karate stijlen ter wereld en kent veel (afgesplitste) stijlen die hierop gebaseerd zijn.

 

Kyokushin karate kent de volgende disciplines.  Kihon (basis) en Kata (vormen) zijn de onderdelen die uiteindelijk basis geven voor het Kumite (vechten). Door de full-contact stijl van het vechten is het kyokushin karate een zeer realistische vorm van zelfverdediging. 

Nederlandse Karate Associatie stelt zich tot doel om een positief beeld van het full-contact karate als budo-stijl in Nederland neer te zetten.  Hiertoe heeft de NKA in Nederland ongeveer 17 aangesloten sportscholen en zij is  internationaal aangesloten bij The International Federation of Karate.

bottom of page