Search
  • nkaifkwebsite

NINTAI NAAR JAPAN


Afgelopen maart zijn we met een enthousiaste groep in Japan geweest. Roel Noordman had daar een toernooi en aansluitend zouden we een kamp bijwonen.

Tokyo is een unieke stad en indrukwekkend…. Voor zo een grote stad viel meteen op dat het een schone stad is waar geen prulletje op de grond ligt en geen prullenmand in de buurt.

Na de gebruikelijke zaken zoals inchecken en inschrijven van de vechter kregen we al vrij snel te horen dat het kamp niet doorging. Achteraf ook wel begrijpelijk in verband met de sneeuw die er lag. De wegen waren ingesneeuwd en het kamp daardoor niet toegankelijk.

De dag van het toernooi was in de deelwijk Chiba. Dit toernooi was groots en strak gepland. Van begin tot het einde waren er continue toeschouwers op de tribune. Dit geeft toch wel een extra ambiance aan een toernooi.

Na de opening op Japanse traditionele wijze kon het toernooi beginnen. Op alle matten begon het toernooi al vrij snel vorm te krijgen en waren top partijen te zien. Van Junior tot senior partijen! Roel Noordman heeft hier een paar zware partijen gehad en heeft in zijn laatste partij, tegen een Japanner, de partij verloren. De partij werd in voordeel van de Japanner beslist en daarmee de … plaats behaalt.

Omdat het kamp in de bergen niet doorging zijn we gaan trainen in dojo’s te Tokyo. Het is echt heel gaaf en apart om daar te trainen. Training en manier van benadering verschilt niet veel van die Nederland, maar toch is het heel apart om dit mee te maken. Bij het afsluiten van de training wordt de dojo KUN uitgesproken, dit geeft echt een extra dimensie aan de training.

Naast het toernooi en trainingen hebben we het land ook mogen bekijken. De steden maar ook de natuur in Japan is bijzonder mooi!

Osu

51 views

Recent Posts

See All

Let's Spread a smile of joy

Osu karateka's Op zaterdag 22 december houden wij binnen onze dojo een speciale dag. Een jeugdlid van Kazoku dojo is getroffen door leukemie en heeft hier de afgelopen maanden tal van zware chemo's vo

© 2017 by Annelieke van der Kleij

  • Grey Facebook Icon