top of page
Search

IFK World Championships 2022In het weekend van 4 en 5 juni werden de IFK World Championships georganiseerd. Het toernooi vond plaats in Valencia, een mooie Spaanse stad met veel oude gebouwen en hypermoderne architectuur.


Het Nederlandse team reisde af met 16 vechters, 6 scheidsrechters en 4 coaches. Op vrijdagavond werd er gewogen en uiteindelijk zaten alle vechters op het opgegeven gewicht. Nadat iedereen gewogen en ingecheckt was, was het tijd voor het avondeten en gingen alle vechters op tijd naar bed.


Zaterdag was het dan eindelijk zo ver, hier hadden we twee jaar voor getraind. Op de eerste dag stond het volledige jeugdtoernooi en het volwassenen toernooi tot en met de halve finales op het programma. Na het ontbijt vertrokken we per taxi naar de sporthal.


7 wedstrijdmatten lagen klaar om de ruim 460 deelnemers hun partijen te laten draaien. Meteen bij de eerste partijen was het duidelijk dat het niveau ook deze editie weer erg hoog lag en dat er hard gewerkt moest gaan worden. Het Nederlands team was goed voorbereid en dat was goed te zien aan het niveau van Team NL. Uiteindelijk zaten er maar liefst 9 vechters in de kwartfinale! In de kwartfinale stond Ferry Wortman tegenover Zsolt Ziga, dit was misschien wel de partij van het toernooi. Uiteindelijk viel de partij helaas net de kant van Zsolt op.


Alle vechters hebben zich van hun beste kant laten zien, helaas viel niet iedereen in de prijzen. De NKA is trots op de geleverde prestatie, zeker na de corona periode. Twee deelnemers behaalde een podiumplek! Indy Kooijman en Jens Hommes werden derde in hun categorie! Van harte gefeliciteerd!


Op de zondag werden de finale partijen gevochten bij de volwassenen. Hier hadden wij geen deelnemers, maar het gaf wel de richting aan waar we met Team NL naar toe aan het werken zijn.


Na het toernooi werd de stad nog even bezocht. Een stad als Valencia kun je natuurlijk niet bezoeken zonder ook nog even wat cultuur te proeven en te genieten van de vele oude en hypermoderne gebouwen én de heerlijke Spaanse keuken.


Het IFK Wereld Kampioenschap was een geweldige belevenis waar we met zijn allen van hebben genoten.


Osu.

230 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page