Search
  • nkaifkwebsite

NK Kata (NKA-IFK) 2018


Op zondag 4 februari 2018 was voor de 8e keer het Nederlands kampioenschap Kata NKA/IFK. Terug kijkend was het weer een geslaagd toernooi, met dank aan alle medewerkers, scheidsrechters en deelname sportscholen, zonder jullie is zo’n organisatie niet mogelijk. Het toernooi werd geopend met een demo van de 10e kyu syllabus voor het publiek. Deelname was er dit jaar van scholen uit Zwitserland, Engeland, België en Nederland, een mooi deelnemersveld!

Voor het toernooi zijn er 3 leeftijdsgroepen; t/m 11 jaar, 12 t/m 17 jaar en Volwassenen van 18 jaar en ouder. In elke leeftijdsgroep is er een aanmoedigingsprijs en een stijlprijs. Elke leeftijdsgroep heeft zijn eigen categorie op band-kleur met prijzen voor de nummers 1,2 en 3 van elke categorie is de hoogste Nederlander automatisch Nederlands kampioen. Voor de pauze liepen als eerste de pupillen hun kata’s gevolgd door de groepskata’s. Bij de groepskata’s was het extreem spannend en werden de prijzen op tiende punten verdeeld. Na de lunch waren de jeugd en volwassen aan de beurt, en ook hier waren fantastische kata’s te zien.

Terugkijkend een mooie dag en als organiserende sensei en sportschool kan ik zeggen dat ik ook heet trots ben op mijn eigen team karateka’s met een aantal Nederlands kampioenen. Schrijf vast de datum 3 februari 2019 in de agenda begin vast te trainen en kom je volgend jaar bewijzen!

Osu Sensei Cor v Bodegom

90 views

Recent Posts

See All

Let's Spread a smile of joy

Osu karateka's Op zaterdag 22 december houden wij binnen onze dojo een speciale dag. Een jeugdlid van Kazoku dojo is getroffen door leukemie en heeft hier de afgelopen maanden tal van zware chemo's vo

© 2017 by Annelieke van der Kleij

  • Grey Facebook Icon