Search
  • nkaifkwebsite

NK Full Contact Karate in Almere 2018


Nederlandse Kampioenschappen Full contact Karate in Almere.

Verschillende bonden en organisaties, evenveel verschillende Nederlandse kampioenen. Dan rijst de vraag…….. wie is de ware kampioen? Op zondag 11 Juni 2018 werd in Almere hierin duidelijkheid gebracht. Iedere bond/organisatie van Nederland werd uitgenodigd om hun beste vechters te sturen. De winnaar in zijn of haar klasse mag de titel ‘Undisputed’ dragen. De hoogste eer en een predicaat dat altijd in de herinnering blijft. Ondanks dat er een aantal wedstrijdvechters van de NKA-IFK niet aanwezig waren heeft de NKA-IFK Nederland toch weer goed gepresteerd. Vele podiumplaatsen in de verschillende gewichtsklassen en categorieën. Om dit te kunnen bereiken moet er in de organisatie een goede structuur en opleiding zitten. Gezien het resultaat en de complimenten van de andere organisaties zitten wij op het goede spoor.

De wedstrijden die ik van onze mensen heb gezien waren hard, technisch maar bovenal sportief en respectvol naar tegenstanders en organisatie. Ook onze scheidsrechters en coaches waren top. Ook ben ik blij met de ontwikkeling voor meer samenwerking met de verschillende organisaties. De Kyokushin wereld in Nederland is erg versnippert, maar er komt langzaam een beweging op gang voor meer samenwerking onderling.

Nederland was jarenlang een wereldwijd gereputeerde natie met goede karateka’s. Dit is door die versnippering “aan hold” komen te staan. Wat ik gezien heb in Almere en door betere en meer samenwerking denk ik dat we kunnen doorgroeien. In elke organisatie klein of groot zitten goede vechters, jong en oud en als we deze bij elkaar kunnen brengen om samen te trainen kunnen we weer concurreren met de sterke Oostblok landen en Japan.

Met vriendelijke groet,

Voorzitter NKA-IFK Nederland,

Shihan Peter Fens.

322 views

Recent Posts

See All

Let's Spread a smile of joy

Osu karateka's Op zaterdag 22 december houden wij binnen onze dojo een speciale dag. Een jeugdlid van Kazoku dojo is getroffen door leukemie en heeft hier de afgelopen maanden tal van zware chemo's vo

© 2017 by Annelieke van der Kleij

  • Grey Facebook Icon