top of page
Search

Prague Open – 19 februari 2022

Updated: Feb 22, 2022Op vrijdag 18 februari is het NKA team vertrokken naar Praag om deel te gaan nemen aan de Prague Open, een toernooi georganiseerd door Shinkyokushin en Ashihara karate Tsjechië. De sfeer zat er op het vliegveld meteen goed in, iedereen had er zin in! Het was nog wel even spannend of iedereen ook echt naar Praag kon vliegen, er waren namelijk door de storm veel vluchten geannuleerd.


Compleet in Praag aangekomen ging het vechters team samen met de coaches Sensei Wesley Jansen en Sensei Peter Vermaire naar de weging op vrijdagavond. De rest ging alvast wat sightseeing doen in de stad.


Op zaterdag ging het gehele team samen naar de toernooi locatie. Praag zou Praag niet zijn als er onderweg niet veel mooie gebouwen te bewonderen waren tijdens de wandeling naar het complex. Voor het toernooi waren behoorlijk wat landen ingeschreven met hun teams: Zweden, Denemarken, Ukraine, Rusland, Duitsland, Nederland, Polen, Servië, Kroatië, Estland, Letland, Israël, Tunesië, Pakistan en natuurlijk Tsjechië waren vertegenwoordigd. Het niveau van de vechters lag ook erg hoog.


Na de presentatie van de vechters ging het toernooi van start. Onze scheidsrechters Peters Scheffers, Rico Scheffers, Sylvia van der Bijl en Bart Spijkhoven mochten meteen stevig aan de bak, met meer dan 300 deelnemers stond hen een drukke dag te wachten. Onze vechters en coaches konden nog even relaxen voordat ze aan de slag moesten.


Onze vechters hebben zich goed voorbereid voor dit toernooi en dat was dan ook aan alle partijen te zien. Van de 11 NKA deelnemers zijn er uiteindelijk 8 in de prijzen gevallen. De 3 vechters die niet in de prijzen zijn gevallen, hebben mooie en sterke partijen neergezet tegen de latere finalisten en kampioenen. Met deze resultaten zijn we als team op de derde plek op de medaille spiegel geëindigd, vlak achter de teams van Duitsland en Israël.


Op de eerste plaats zijn geëindigd:

Dave Kientz

Maureen Tiel

Florian Zurfluh


Op de tweede plaats zijn geëindigd:

Niesje Koster

Senna Mulder

Amber Mulder

Joran van der Loo

Cathelijne Tiel


Indy Kooijman, Sofie Katzmann en Shannon Blankenstijn zijn buiten het podium geëindigd, maar hebben erg sterke partijen neergezet tegen de latere, zeer ervaren en soms 10 kg zwaardere, kampioenen. Ook de scheidsrechters hebben complimenten ontvangen vanuit de organisatie voor het professionele optreden dat zij hebben laten zien.


Na het toernooi was het natuurlijk tijd om ergens in de stad lekker te gaan eten en uiteraard was er behoefte aan een klein feestje.


Op zondag was het weer tijd om naar huis te gaan. Diverse groepjes vlogen op verschillende tijden, dus sommigen hebben de stad nog verder kunnen verkennen, terwijl anderen alweer onderweg naar huis waren.


Het toernooi werd door de coaches en vechters gebruikt als meetmoment voor de voorbereiding voor het WK in Valencia in juni. Alle vechters hebben een enorme groei laten zien en gaan nu verder werken voor dit grote toernooi, waar we met een nog groter en nog sterker team aanwezig zullen zijn.


Osu!

281 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page